3958km in de Russische trein - Reisverslag uit Omsk, Rusland van Fokko Aldershoff - WaarBenJij.nu 3958km in de Russische trein - Reisverslag uit Omsk, Rusland van Fokko Aldershoff - WaarBenJij.nu

3958km in de Russische trein

Door: fokkoaldershoff

Blijf op de hoogte en volg Fokko

03 Februari 2012 | Rusland, Omsk

Lieve allemaal,

We zijn in Omsk. De weg er heen was lang, maar vooral leuk, mooi, gezellig, soms heel koud, vaak heel warm(met name in treinen en hotels).
We zullen een kort verslag doen van onze belevenissen sinds Nizny Novgorod.
We zijn in de nachttrein gestapt naar Yekaterinburg/Serdlovks. De eerste nacht in een hostel geslapen wat eigenlijk gewoon een woonkamer was met een aantal stapelbedden. De eigenaar sliep ook in de kamer en de boel bleek nogal illegaal. na een mislukte ontsnappingspoging zijn we er toch maar en nacht gebleven. We hebben niet veel gezien van de stad zelf, maar hebben hier wel een van onze vetste dagen meegemaakt met een sledehondentocht in de Oeral. De tocht was met een gids die ons eerst meenam naar de Europa-Azië grens en ons daarna afleverde midden in t bos bij een man die in het Guinness Book of Recods bleek te staan met de langste sledehondentocht over de poolcirkel(van moermansk naar de beringstraat). De slee leek nogal gaar, maar de husky's waren lief en hadden er zin in. We hebben 7 km afgelegd in -32C, met af en toe een stop voor thee en wodka om op te warmen. Wat een topdag!
Met de nachttrein zijn we naar Tobolsk gegaan en daar zijn we 1 dag geweest. Ook daar was het -30C dus een kort stukje lopen om het (overigens hele mooie) Kremlin te bekijken was genoeg om het snot in je neus te doen bevriezen en je wimpers aan elkaar te laten plakken.
Onze volgende trein vertrok via Tumen naar onze laatste bestemming samen: Omsk. Dit lijkt tot nu toe nog geen hele mooie stad, maar we gaan het zo veder bekijken. Mariek is morgen weer in Nederland en vanaf maandag weer aan de diff-Co. bezig. Fok gaat zich in z'n eentje een weekje rond Novosibirsk vermaken tot vaders zijn kant op komt.

Dan nog dit:
- ongeveer elke Rus vraagt ons wat we hier in vredesnaam doen
- buiten plassen in -30 is echt geen pretje
- douchen zonder douchegordijn terwijl er 6 naast elkaar zijn is hier blijkbaar niet vreemd
- de temp in de treinen is gem 24C (zit je dan in je thermospullen die je buiten wel echt nodig hebt!) we hebben het vaker stervensheet gehad dan echt koud.

Tot in Nederland of het volgende verslag!

Daswiedaanj
Fok en Mariek

• 03 Februari 2012 - 07:56

Sebas:

Supercool verhaal over de sledehond. Hebben jullie daar mooie foto's van kunnen maken? Oh Fokko, dan ben je straks alleen, wie houdt je dan warm?
    Veel plezier in Omsk!

• 03 Februari 2012 - 08:25

Machteld&Eric:

Hoi lieverds,
    Gelukkig is het hier -voor nederlandse begrippen..- ook beetje koud. (-6). Dan beleven we jullie avonturen nog een beetje "echter" mee.
    Blijf veel aan het thuisfront schrijven , we smullen ervan.
    En Marieke: graag foto's als je weer in Ned. bent.
    liefs!

• 03 Februari 2012 - 10:06

Johanna:

Jullie hebben het maar goed daar (op de paar gekke gewoonten daar na dan...)! Blij dat jullie elkaar niet overboord hebben gegooid en het nog gezellig hebben in de vrieskou.
    Geniet van Omsk en veel plezier nog!

• 03 Februari 2012 - 13:59

Emma:

Leuk leuk! Super leuk die honden:) Ben blij voor Marieke dat ze goed kan acclimatiseren. Buiten is het hier ook redelijk koud en binnen kan de kachel goed hoog. Voor Fokko veel plezier. xxx

• 04 Februari 2012 - 09:58

Lidia:

Wij leven met jullie mee hier hoor, neem die hondjes maar mee, hier kun je ook een mooi tocht maken met dezelfde temperaturen en bijna even veel sneeuw! <3

Fok geniet er nog van! Mariek, tot snel hoop ik! :D

• 04 Februari 2012 - 11:38

Ami:

Heb weer genoten van het verslag en in gedachten ben ik bij jullie.
    Het lijkt me boeiend om dat allemaal mee te maken! Ik ben een beetje jalours!!!
    Im mijn hart ben ik net als jij Marieke
    en Fokko, maar bij de stam te blijven
    noem ik marieke eerst mijn kleinkind
    kijk ook een beetje doorje oegen namens mij en geniet maar van alles wat je tegenkomt!
    In gedachten bij jullie dikke knuffel Ami

• 04 Februari 2012 - 12:13

Dorien:

Mooi verhaal Fokko! Lijkt me geweldig zo'n sledehondentocht! Ben ook erg benieuwd naar de foto's die Marieke meeneemt naar Nederland. Veel plezier verder op je reis Fokko, geniet ervan!

• 06 Februari 2012 - 07:55

Arjan :

En wij maar denken dat we t koud hebben hier in NL! Klinkt mooi man, ben benieuwd naar de foto's! Heb je trouwens al gekeken voor een vlucht heen en weer fok mocht "de tocht" hier gereden worden? ;) Adios!

• 08 Februari 2012 - 16:52

Ludy:

Hallo Fokko,
    We hebben gisteren van Marieke al de fantastische foto's gezien. Heel erg mooi!
    Ik hoop dat je nog veel meer moois mag zien en beleven. Geniet ervan!
    lieve groetjes, Ludy